divendres, 7 de maig del 2010

43a exposició-concurs de roses

Aquest cap de setmana se celebra a Calella la 43ena edició de l’Exposició-Concurs de Roses de Catalunya. Aquest ha estat un mal any per als cultius d’aquesta flor a causa de les pluges i gelades de la primavera que, no obstant això, s’espera no afecti la participació dels roseristes al certamen calellenc.



La bellesa de les roses omplirà aquest cap de setmana el claustre de l’Escola Pia, espai on des de fa 43 anys se celebra l’exposició-concurs, ja quan l’equipament pertanyia a la Companyia de Maria. Una mostra de les millors varietats que es cultiven al país es podran visitar a partir de demà dissabte a les cinc de la tarda, quan es farà l’acte d’inauguració que comptarà amb la presència del president delegat de l’Àrea de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona i alcalde de Mataró, Joan Antoni Barón.

Ell mateix serà l’encarregat d’entregar els vuit premis del concurs convocat entre els roseristes participants: a la millor col·lecció de varietats, a la millor rosa, premi per a la millor miniatura, a la més perfumada, a aquella que evoca temps passats, a la rosa 650 anys i a la polianta. Aquest any també s’inclou una nova categoria de premi a proposta feta per un col.lectiu de roseristes de Sant Feliu de Llobregat. Serà el premi “Pere Dot” amb el que es vol homenatjar un dels pioners d’aquest art floral, ara que es compleix el 150è aniversari del seu naixement. Ho ha explicat l’alcalde de Calella i regidor de Medi Ambient, Josep Maria Juhé: “ens hem volgut sumar a la celebració d’aquest aniversari integrant als premis que donem el Pere Dot. A més a més, en la junta de govern de la setmana passada l’Ajuntament de Calella es va adherir al manifest dels actes d’aquest 150è aniversari i per tant volem reconèixer la figura de Pere Dot”.

Paral·lelament, entre dissabte i diumenge, també es podrà veure al mateix claustre de l’Escola Pia una exposició de pintures de la galeria cultural del Grup Pa, Vi i Moltó sobre ‘Paisatges de Calella’. S’han muntat altres activitats vinculades al medi ambient: “una exposició de bonsais, un taller de randes de coixí, una exposició de fotografies de la transformació de Santa Maria del Montnegre que va passar d’una ermita amb un estat pràcticament de ruina a l’ermita inaugurada fa uns mesos. Hi haurà una exposició de fotografies de Foto-Film sobre flors; una exposició d’itineraris de natura de Calella amb presentació d’un nou itinerari al Parc Dalmau”.

L’Exposició-Concurs de Roses de Catalunya es podrà visitar de dissabte de 5 de la tarda a 9 del vespre i també diumenge de 10 del matí a dos quarts de 3 de la tarda i de dos quarts de 5 de la tarda a les 9 del vespre. Diumenge a les 10 del matí es farà a un taller d’astronomia i, a dos quarts de 6 un concert de corals infantils.