dijous, 29 d’abril del 2010

Les botigues de Calella podran obrir l'1 de maig

Els comerços de Calella podran obrir aquest dissabte, primer de maig, des de les 8 del matí fins a les 2 de la tarda. És possible gràcies a les negociacions que s'han fet des de l'Ajuntament amb la Generalitat, a instàncies de l'Associació de Comerciants.



La llei de la Generalitat és prou clara i fixa que aquest dissabte dia 1 de maig, festiu, dia del treballador, les botigues no poden estar obertes. És dia d'obligat tancament. La normativa catalana només autoritza el Mercat Setmanal dels dissabtes i les botigues més properes, és a dir, les del carrer Sant Joan. Les botigues del centre de Calella temien no poder obrir ara i que durant l'estiu també els baixi molt el calaix a causa de les obres del Fons Estatal al Carrer Església i Sant Joan. Davant aquesta situació els comerciants de la ciutat s'han queixat, i tant l'alcalde, Josep Maria Juhé, com la regidora de l'àrea, Carme Campà han negociat amb la Generalitat i han aconseguit que tothom pugui obrir entre les 8 i les dues del migdia.

Campà ha manifestat que "finalment després de l'alcalde insistir una i altra vegada se'ns ha respost que com que a Calella tenim les obres a l'estiu al carrer st Joan i Església, consideren que els comerciants ja quedaran prou afectats per les obres, doncs se'ns ha donat aquesta excepcionalitat ben bé només en horari de matins".

Carme Campà entén que alguns municipis veïns puguin entendre com un greuge comparatiu el fet que a Calella estiguin obertes les botigues dissabte i no ho puguin estar al seu terme municipal. La regidora ha explicat que les excepcions a normes sempre poden afavorir uns o altres i que la normativa de la Generalitat en ella mateixa ja era discriminatòria per a la majoria de botigues de la ciutat.

La regidora de comerç ha comentat que la voluntat de la seva àrea és fer que els comerciants perdin els mínims dies possibles de venta abans de l'estiu, ja que les obres del Carrer Església complicaran molt les ventes en plena temporada turística.