dijous, 19 de febrer del 2009

Calella, de Carnaval !!!

Les escoles de Calella celebren, aquesta setmana, la festivitat del Carnestoltes. Els mestres han preparat diverses activitats que s’han anat realitzant al llarg de la setmana i a través de les quals els escolars poden conèixer les tradicions típiques d’aquesta època de l’any. Una d’elles, la més gustosa, és el costum de menjar truites i botifarra d’ous per dijous gras, que és avui.

Aquesta tarda, els escolars de Calella sortiran al carrer per celebrar el dijous llarder. Com cada any, la Regidoria d’Educació i Ciència ha preparat una festa escolar al Passeig Manuel Puigvert, amenitzada amb música i l’actuació del pallasso Dr. Fly.



La festa d’avui, però, no és la primera activitat que fan els nens i nenes de Calella amb motiu del Carnestoltes. De fet, porten tota la setmana preparant jocs i treballs amb els quals aprenen les tradicions d’aquesta època de l’any. Tot plegat culminarà divendres, és el dia més esperat per a tots els alumnes. És el dia en què es disfressen, posant-se a la pell d’animalons, personatges d’animació, pallassos o pirates.

Cada classe acostuma a escollir un motiu per disfressar-se i així crear unes comparses que lluiran en les festes que han preparat les escoles. Algunes es faran dins les mateixes instal.lacions, als patis, i s’acompanyaran d’actuacions musicals i balls. En el cas de l’Escola Freta, per exemple, uns 500 escolars d’Infantil i Primària sortiran demà al carrer per celebrar la seva pròpia rua. Aquest any la temàtica de la cercavila és el mar i completarà un itinerari que començarà pel carrer Jovara, passant per carrer Balmes, Anselm Clavé i tornarà a l’escola pel carrer Costa i Fornaguera.

D’altra banda, la regidoria d’Educació i Ciència ha volgut aquest any, i aprofitant la celebració dels Divendres Moguts, adreçar part de les activitats de Carnestoltes cap als joves de Calella. Per això, demà divendres i al Centre d’Acció Jove (a la Fàbrica Llobet-Guri) es farà una festa de disfresses oberta a tothom.